het Orthomoleculair Centrum

Wat is er te doen bij het Orthomoleculair Centrum De Rietgors?

In Zeeland bij de Rietgors ben ik een orthomoleculair centrum gestart. De Rietgors is een groepsaccommodatie annex Bed en Breakfast op Schouwen Duivenland, (www.rietgorszeeland.nl)

Een nacht slapen met een orthomoleculair ontbijt voorkant-huis

Tijdens de maanden juni tot en met september is het mogelijk Bed en Breakfast met een orthomoleculair ontbijt te bestellen. De boekingen lopen via de website van de Rietgors www.rietgorszeeland.nl. . Een orthomoleculair ontbijt houdt automatisch in lactose en gluten vrij, het is geschikt voor allergieën en intoleranties.

Orthomoleculaire dagen

(zie recensies onderaan deze pagina)

Wat is het doel van deze dagen?
De omschakeling te starten of te bevorderen van westerse voeding naar een orthomoleculair voedingspatroon. Daar is kracht, kennis en steun voor nodig en niet altijd even eenvoudig. Deze dagen zijn er om de gezondheid te bevorderen, er praktisch mee uit de voeten te kunnen en tegelijkertijd  rustig te ontgiften en energie vrij te maken. Op deze manier leer je het heft in eigen handen te nemen.

Wat doen we op deze dagen?
Alle 3 de maaltijden worden gezamenlijk gemaakt want juist deze praktijk ervaring maakt het makkelijker om er daarna zelf mee verder te gaan. De maaltijden bespreken we en bedenken creatieve wijzigingen. We kunnen de recepten aanpassen aan een bepaald ziektebeeld of klacht. Ook is het een leuke uitdaging om favoriete recepten orthomoleculair te maken. Daarnaast zijn er lesblokken met diverse onderwerpen en uiteraard ook tijd om de natuur in te gaan. 

Aanvullend is het mogelijk een massage te boeken en yoga les te volgen.

Voorkennis nodig?
Voor het deelnemen aan deze dagen is kennis van voeding niet persé noodzakelijk. Na deze dagen is het duidelijk hoe een orthomoleculaire maaltijd/voedingspatroon wordt samengesteld.

De dagen zijn van vrijdag 16.00 tot en met zondag 16.00 of donderdag 14.00 tot en met zaterdag 16.00
De kosten voor deze dagen zijn 395 euro per persoon all-in (kamer alleen). Deel je een kamer dan zijn de kosten 325 euro pp. Woon je in de buurt dan kan het zonder overnachten en zijn de kosten 280 euro.

Kookdag
Naast het bereiden van de lunch en het diner krijg je lessen voedingstheorie.
Meer informatie kun je op de pagina kookdagen vinden.

Data: zie agenda

 

———————————————-   RECENSIES  ———————————————————————

Mei 2017
Na de aankomst op een prachtige locatie in Kerkwerve, meteen met open armen ontvangen!

Genoeg ruimte voor iedereen om even te acclimatiseren. Daarna rustig begonnen aan het programma met een gezamenlijke maaltijd, bereid door Birgit. Een heerlijke ovenschotel die ik niet snel zal vergeten. Birgit geeft je letterlijk een kijkje in haar keuken: samen kokerellen en stoeien met alledaagse orthomoleculaire recepten. Tussendoor weer interessant theorie opgezogen en zelfs ruimte voor een yogales in de ochtend ,voor wie daartoe interesse heeft . Ook voldoende vrije tijd, om alles goed tot je door te laten dringen. De passie die Birgit bij zich draagt werkt aanstekelijk.
Het heeft mijn creativiteit een boost gegeven! Top weekend.

Robin Seuren, Roggel

Mei 2017
In 1 woord geweldig! Wat een heerlijk ontspannen en ook leerzaam weekend! De locatie is geweldig: aan de rand van een beschermd natuurgebied met overal vogels om je heen. Je kijkt over het water en de weilanden. Heerlijk rustgevend. Om het huis zijn diverse terrassen. Kamer prima en een heerlijk bed! Je zit vlakbij Zierikzee, wat ook een schattig stadje is. In de lessen veel nieuwe dingen geleerd en verder hebben we natuurlijk vooral ook heel veel met elkaar gekookt. Gezellig en ook heel veel lekkere nieuwe gerechten gemaakt. Het is fijn om met gelijkgestemden zo’n weekend te beleven. Ik ga zeker nog een keer. Aanrader!
Susanne Kreuze, Bilthoven

Maart 2018
Het is zo fijn om in een omgeving te zijn waarin mensen, opbouwend voor hun gezondheid, met voeding bezig zijn. Die ook direct de verbanden zien tussen de huidige Westerse ziekten en doodsoorzaken.
Het is ontzettend gezellig, je kent elkaar niet, maar aan het eind heb je een band voor het leven. De contacten die je er aan overhoud zijn echt onbetaalbaar. De dagen zelf zijn heel erg intensief en leerzaam, je leert hier zoveel extra dingen buiten de lesstof. De locatie is super! Dat geldt voor de ligging van B&B, accommodatie, sfeer, kamers noem maar op. Het liefst wil ik continue in zo’n omgeving zitten.
Marian Borgman

Maart 2018
Ik verheug me elke keer weer op de volgende midweek bij Birgit; Het voelt als thuiskomen om met gelijkgestemden heerlijk te kokkerellen, interessante casussen te belichten, je eigen bloed te analyseren en te genieten van elkaars verhalen. Birgit is een wandelende encyclopedie wat betreft voeding & veel daarbuiten. Ze staat met beiden benen op de grond en weet op elke vraag een passend antwoord. Haar houding is heel open en prettig en ze is zeker in voor een lolletje op zijn tijd.
Robin Seuren, Roggel, Limburg

Maart 2018
Wat geniet ik elke keer weer van de midweken bij Birgit. Van de omgeving, de mooie Bed en Breakfast waar we verblijven. Maar vooral van het samen koken en leren, de mooie mensen en de enorme kennis van Birgit. De sfeer is informeel waardoor er al snel een groepsgevoel gecreëerd wordt. Er wordt zeer veel informatie gegeven, maar wel zo dat je zelf moet nadenken wat je hiermee  kunt doen. Zeker de moeite waard om een lezing, weekend of midweek mee te maken van deze vakvrouw!
Barbara Langeveld van Bluetouche, Zuid- Holland

April 2018
“Voor het eerst een studie weekend naar Zeeland, spannend om met totaal onbekende mensen een weekend door te brengen.
Wat een warm welkom in een heerlijke rustige omgeving.
Een vol programma met samen koken van verrassende recepten, vooral de ontbijtjes waren weer eens heel andere kijk op het gangbare.
Het is ook heel fijn om samen kennis te delen, elkaar van je onzekerheden te vertellen omdat iedereen die eigenlijk toch wel heeft. Dat je gebruik mag maken van de enorme kennis die Birgit heeft die ze ook op een duidelijke en begrijpelijke manier overbrengt. De vele praktijk voorbeelden waar je samen over gaat brainstormen.
Een weekend in Zeeland staat voor:  Gezelligheid, heel veel nieuwe kennis, rust, ruimte, lieve mensen en voor herhaling vatbaar!!
Je zult er geen spijt van hebben.
Karin ten Hacken, Noord-Holland

April 2018
Zo heerlijk om een weekend heel veel kennis op te doen, lekker te koken en gezellig samen te zijn. Birgit heeft ontzettend veel kennis over voeding en geeft dit op een hele prettige manier door. Ze heet je een warm welkom op de mooie boerderij In Zeeland. Hier kun je genieten van alle gezelligheid, maar ook van de rust van de omgeving.
Na het weekend kom ik altijd weer met veel inspiratie en ideeën thuis!
Melanie schipper, Huizen

April 2018
Een perfecte combinatie van ontspanning en kennis op doen. Elk jaar staat ons weer een educatief programma te wachten met verrassende recepten. Vol gezonde voeding, inspiratie en nieuwe feiten keer ik huiswaarts. Ik kijk uit naar volgend jaar! Birgit en Stephan bedankt voor jullie gastvrijheid.
Riekske Bison-Lutz, Orthomoleculair Voedingsconsulent, Abcoude

April 2018
Wat voelt het fantastisch om met gelijkgestemden zo’n heerlijk weekend door te brengen. Wij zijn inmiddels een superhechte groep geworden, die open en eerlijk naar elkaar is en we helpen elkaar waar dat mogelijk is. We voelen ons heel fijn bij elkaar!
Birgit stelt altijd een interessant en afwisselend programma samen. We koken veel heerlijke nieuwe gerechten met elkaar, krijgen updates over laatste ontwikkelingen en verdiepende stof, er is mogelijkheid tot mooie wandelingen, yoga. En we lachen veel, dat is ook belangrijk! Steeds met een topgevoel en heerlijk opgeladen en gemotiveerd weer naar huis.
De locatie van de Rietgors is geweldig: aan de rand van een natuurgebied, vlakbij het strand en Zierikzee.
Susanne Kreuze, Bilthoven

Mei 2018
Inmiddels ben ik al drie keer naar het orthomoleculaire weekend geweest en ik heb mij weer opgegeven voor de vierde keer. Als je veel over orthomoleculaire voeding wilt leren in theorie en praktijk, dan is dit een perfecte gelegenheid. Een vriendelijk en warm onthaal op een mooie, rustgevende locatie. Voor mij voelt het inmiddels als thuiskomen. Na drie dagen ga je zeer gemotiveerd en met een hoofd vol informatie naar huis. Heerlijk!
Boetie Poland, Zwaag