Birgit

In 1984 ben ik afgestudeerd aan de HBO opleiding facilitair management met de specialisaties voeding en organisatie. De banen die daar uit rolde zijn cateringmanager, leidinggevende bij de thuiszorg, docent verzorging op een middelbare school en uiteindelijk mijn eigen bedrijf gestart, wat gericht is op de orthomoleculaire voeding. Hiervoor de nodige studies gevolgd zoals de Integrale Opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde, afgerond in 2007. Door seminars en vakbladen blijf ik op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied.

Rond mijn 40ste hadden diverse gezondheidsklachten zich opgestapeld. Van allergieën tot astma, van hoge bloeddruk tot migraine en chronisch vermoeid inclusief rugklachten. Het roer moest om, dat was mij wel geheel duidelijk, maar hoe?
Ik heb het heft in eigen handen genomen en ben mij gaan verdiepen in de voeding. De richting van de orthomoleculaire voeding ofwel de cel opbouwende voeding. Echter minder geïnteresseerd in suppletie dan in de dagelijkse maaltijden. Vandaar dat ik bij voorkeur werk als orthomoleculair voedingsdeskundige en adviseer daarnaast op kleine schaal supplementen.

Voor iedereen die de gezondheid wil beïnvloeden met voeding.
Juiste voeding vermindert uw lichamelijke klachten.

Relatief “kleine” gezondheidsproblemen zoals hoofdpijn, suf gevoel, eczeem, kalknagels, koortslip, hooikoorts, kortademig, spataderen, slechte ontlasting, menstruatieklachten of vermoeidheid zijn voorteken zijn van het ontstaan van grotere problemen. Belangrijk is om te werken aan een goed voedingspatroon waardoor liefst preventief maar ook achteraf welvaartsziekten zoals hoge bloeddruk, schildklierproblemen, rugklachten, huidklachten duizeligheid, astma, reuma, diabetes maar ook een burn-out, acne, depressie, candida, allergie, netelroos, spierkrampen, maagzuur, maagpijn, opgeblazen darmen, netelroos, spijsverteringsklachten, onregelmatige ontlasting, veel toiletpapier nodig en ga zo maar verder, aangepakt worden.

Met mijn persoonlijke omslag, de studies en het begeleiden van mensen naar een gezonder voedingspatroon heb ik de nodige ervaring opgedaan. Deze kennis en ervaringen heb ik omgezet in cursussen, boeken en colleges. Daarnaast is het mogelijk in mijn orthomoleculaire centrum in Zeeland praktische ervaring op te doen. Dus naast een persoonlijk voedingsadvies zijn er meerdere mogelijkheden om kennis te maken met wat orthomoleculaire voeding kan doen en hoe het in de praktijk te brengen. Informatie hierover is te vinden op deze website.

De cursussen zijn te vinden bij de Civas, www.civas.nl. Zowel de orthomoleculaire voeding, deze is ook geïntegreerd in de opleiding Natuurvoedingsadviseur, als de orthomoleculaire voeding voor kinderen zijn van mijn hand. Ik verzorg voor de Civas de praktijkdagen die bij deze studies horen.
Bij Nederlof centrum, http://www.nederlofcentrum.nl, geef ik ieder najaar de voedingsmodule.

 

Edit

 
%d bloggers like this: